Oppskytinger
Discovery

Videoer tatt fra hjelperakettene til Discovery

2006-07-10
NASA har lagt ut en del videosnutter som viser oppskytingen av Discovery på en litt annen måte enn det vi er vant til. Kameraene sitter på forskjellige plasser på hjelperakettene - SRB eller Solid Rocket Boosters.
Right forward SRB camera varer i 12 minutter og 36 sekunder hvorav de siste minuttene tilbringes i vannet. Vi ser fra hjelperaketten ned på høyre vinge på romfergen og mot bakken. Det som er så utrolig stilig er da raketten faller ned mot bakken igjen etter separasjon. Utallige kilometer raser forbi på sekunder mens havoverflaten raser mot deg. I bedre oppløsning og på storskjerm kunne denne ha gitt et virkelig sug i magen!

Right aft SRB camera er tatt fra et kamera på høyre hjelperakett. Videoen varer i 12 minutter og 11 sekunder og viser til og med hvordan hjelperaketten faller og havner på havbunnen. Det kan ikke være spesielt dypt siden bildene fortsatt er ganske lyse.
Discovery
Her separeres Discovery fra hjelperakettene (NASA)
Left aft SRB camera varer i 4 minutter og 37 sekunder. Vi ser hele oppskytingen fra "undersiden" av venstre vinge på romfergen. Spesielt de siste sekundene er imponerende når romfergen og hjelperakettene separeres.

Left forward SRB camera varer i 4 minutter og 35 sekunder. Dette er også en utrolig stilig videoen da vi ser fra toppen av en hjelperakett, nedover langs romfergen mot bakken under oppskytingen.

Separation composite view er en kortere snutt som viser separasjonen fra fire forskjellige vinkler samtidig.

videosnuttene finner du på NASAs sider.